Vill du tjäna pengar hemifrån?

2021-10-21

Det behöver inte nämnas en gång till att pandemin vänt upp och ner på vår vardag. Istället är det intressant att börja titta på hur egenföretagandet utvecklas i Sverige efter pandemin. Konsekvenserna av alla permitteringar, uppsägningar och hemmajobb har blivit att allt fler utforskat möjligheterna till egna uppdrag hemifrån!

Att hitta olika inkomstkällor hemifrån som du kan luta dig mot är både smart och fördelaktigt. Det möjliggör såväl ett bekvämare som friare och tryggare liv. Om du är en av dem som sitter hemma nu och funderar på vad det skulle kunna vara för olika jobb så har vi tagit fram några förslag. Här nedanför kan du hitta olika arbetstyper indelat i kategorier baserade på intressen och egenskaper.

Har du något att lära ut?
Det finns till exempel en hel del affärsmöjligheter att utforska när det kommer till att lära andra människor saker.

Låt oss ge dig några exempel:

 • Läxhjälp
  Många läroplatser, familjer, skolor, barn och ungdomar behöver extra stöd när det kommer till läxhjälp. Lärarna och föräldrarna räcker ibland inte till och behöver avlastning. Något som du kan göra i utbyte mot pengar!
 • Skapa kurser
  Om du är väldigt kunnig inom ett ämne så kan du skapa och erbjuda onlinekurser inom det ämnet. Låt säga att du är väldigt kunnig inom Excel eller Adobe-programmen. Då kan du sätta dina kunskaper till användning och lära ut dem till andra!
 • Hjälpa de äldre
  Många äldre kämpar med att hänga med i så väl den digitala som tekniska utvecklingen. Kanske kan du engagera dig där och tjäna pengar på att lära ut teknik och digitala verktyg till äldre som kan hjälpa dem i deras vardag. Kanske hur man handlar mat online?
 • Lär ut ett språk
  Kan du flera språk? Eller har du möjlighet att lära ut svenska för nybörjare? Då kan du, hemifrån, lära ut språk till flertalet elever samtidigt – i utbyte mot en slant.

Är du noggrann?
Tycker du om att göra saker och ting ordentligt? Är du kanske till och med och snuddar på perfektionist eller pedantisk? Då kanske det passar dig att syssla med någon typ av redigeringsarbete? Det passar inte bara utmärkt att göra hemifrån utan innebär ofta en hel del frihet när det kommer till tider.

Kanske kan du syssla med:

 • Korrekturläsning
  Många företag och organisationer behöver hjälp av duktiga korrekturläsare. De sysslar med viktiga dokument eller saker som ska publiceras offentligt, och då är det väldigt viktigt att allt är rätt och riktigt. Så, många anlitar korrekturläsare som noggrant får gå igenom texterna innan publicering.
 • Undertexter
  Att skriva undertexter till olika filmer och klipp är en fiffig metod för att tjäna pengar hemifrån. Det finns dessutom en ny lag som säger att statliga organisationer måste ha undertexter på sina filmer och klipp 14 dagar efter publiceringsdatum. Där finns det en affärsmöjlighet!
 • Översättningar
  Du kan även syssla med översättningar av olika dokument, artiklar, texter, produkttexter och liknande. Antingen kan du söka dig till översättningsbyråer och få uppdrag via dem eller så kan du leta efter egna uppdrag.

Är du en bra säljare?
Faller det dig naturligt att sälja? Många vet inte om att de är bra säljare trots att de faktiskt är det. Att sälja är sällan så läskigt eller farligt som många tror. Och framförallt inte när man gör det från sitt trygga hem.

Det finns många olika sätt att sälja:

 • Sälj egna produkter
  Kanske kan du köpa in populära produkter och sälja dem vidare? Eller så kanske du kan skapa något som du kan sälja?
 • Sälj olika tjänster
  Många av de exempel som vi listat under de andra kategorierna är applicerbara här med. Du kan sälja dina tjänster på olika sätt, till exempel kan du sälja korrläsning, transkribering, läxläsning m.m.
 • Telefonförsäljning
  Många företag anlitar extern hjälp för att sköta deras telefonförsäljning och då får man oftast jobba där det passar en. Då kan man till exempel hjälpa till att sälja olika prenumerationer, testartiklar eller varför inte tv-kanaler?
 • Kundtjänst
  Precis som med telefonförsäljningen är det många företag som outsourcar sin kundtjänst. Du får då en utbildning av själva företaget och tar sedan emot deras kundtjänstsamtal samt kanske sköter inkommande mail.

När du driver eget hemifrån kan du behöva lära dig hur man bokför. Hos Hogia Small Office kan du lära dig allt du behöver om redovisning! Lär dig hur du gör din egen bokföring här »