"Vi har som samhälle inte råd med att låta småföretagen gå i konkurs"

2020-03-30

Läs vad Anders Borg skriver om vikten av att Sveriges hjul måste fortsätta snurra, trots den rådande situationen. Vi har som samhälle inte råd med att låta småföretagen gå i konkurs.

Jag har investerat i Dicopay hösten 2018, ett spännande bolag och en unik faktureringstjänst, riktad till småföretagare med privatkunder och företagskunder. Mitt hjärta har alltid bultat för de mindre företagen, som på många sätt utgör fundamentet i samhället.

Med Dicopay kan företagaren skicka sin faktura genom en enkel app och ha pengarna på kontot redan nästa dag. För många små företag är likviditeten mycket viktig, just nu avgörande.Igår fick jag ett bekymrat samtal från Dicopays VD Fredrik Berglund. Han är orolig för att de företagare som arbetar mot privatkund andra mindre bolag. I förlängning är han orolig för alla småföretagare i landet. I Dicopays fall handlar det om allt från snickare, inredare, fotografer, cateringverksamheter med mera, som nu riskerar att stå utan inkomst.

Min fasta övertygelse är att Sveriges hjul måste fortsätta snurra, trots den rådande situationen. Vi har som samhälle inte råd med att låta småföretagen gå i konkurs. Är du frisk så ställ inte in din planerade ommålning av villafasaden, ring rörmokaren om du behöver hans hjälp.

För företagare är det helt gratis att använda Dicopay. Tjänsten tar för närvarande inte ut någon avgift alls och pengarna kommer fortfarande att vara ditt på konto nästkommande dag.

Hogia och Dicopay har just inlett ett nytt spännande samarbete, där du som Hogiakund kan integrera faktureringen från Dicopay direkt till Hogia Smart »

Så här enkelt kommer du igång med Dicopay
  1. Ladda ner appen, identifiera ditt företag med BankID.
  2. Registrera dina bankuppgifter och skicka en faktura från appen på en minut.
  3. Välj om du vill få betalt direkt eller vänta.
  4. Din kund väljer hur hen vill betala; faktura, delbetalning eller kort.