Vad kostar ett bokföringsprogram?

2022-02-03

Ja, vad kostar egentligen ett bokföringsprogram? Som så mycket annat beror det på olika faktorer. I den här artikeln kan du läsa mer om vad det är som kostar och hur du kan påverka kostnaden på olika sätt!

Finns det gratis bokföringsprogram?
Detta är en ganska het fråga, och den har varit het ett bra tag nu. För sanningen är att det finns bokföringsprogram som sägs vara gratis. Men, hur gott det än kan vara med gratis är det fortfarande viktigt att man undersöker olika program innan man väljer ett. Det är även viktigt att ha koll på sina egna behov.

Vi har tidigare skrivit en artikel om hur man kan förhålla sig till gratis bokföringsprogram vs. bokföringsprogram som kostar pengar. Där tar vi upp skillnaderna mellan gratis och betalversioner. För att summera så konstaterar vi att det är viktigt att undersöka följande saker innan man väljer ett gratisprogram:

  • Dina egna behov och om dem kan tillgodoses av programmet
  • Dolda och oförutsedda kostnader
  • Möjliga bankkopplingar
  • Och till sist möjligheten att integrera bokföringsprogrammet med andra system

Går det att reglera kostnaden av ett bokföringsprogram?
Precis som, nästan, alla andra företag tar bokföringsprogram betalt för att kunna gå runt. Alltså, om du stöter på en tjänst som är gratis bör du fråga dig själv hur och varför den är det? Ett bokföringsprogram kostar helt enkelt pengar för att kunna erbjuda en bra tjänst, kontinuerliga uppdateringar och framförallt – en bra support.

Vad grundkostnaden är blir svårt att säga då det skiljer sig mellan olika företag. Däremot finns det flera leverantörer som erbjuder möjligheten att skala upp och ner efter behov. Det finns på så sätt möjlighet att betala mindre genom att välja bort vissa tillägg.

Ett flexibelt bokföringsprogram
Hogia Small Office erbjuder olika moduler som tillåter dig att själv välja hur ditt program ska se ut. Till exempel kan du välja endast Hogia Smart Bokföring för 99 kr/ månaden. Sedan kan du lägga till Hogia Smart Fakturering, Hogia Smart Årsredovisning och Hogia Smart Lön – om du vill och behöver. På så sätt utformar du ditt ekonomisystem efter dina behov och reglerar kostnaden av ditt bokföringsprogram! Läs mer om våra lösningar här »