Tips från supporten

Vi får många frågor till oss i supporten. Här tipsar vi om en del saker att tänka på.

Avstämning inför kontrolluppgifter 2017 i Hogia Lön.

Nu är det dags att skicka in dina kontrolluppgifter för år 2017. Innan du skapar KU10 filen i Hogia Lön ska du göra en avstämning. Vi visar dig hur här >>

Skapa kontrolluppgifter för 2017 i Hogia Lön.

Nu är det dags att skapa kontrolluppgifter för 2017. Vi visar dig hur här >>

 

Smart Start Kassa

—  Om du, när du startar Smart Kassa, får upp ”Ditt räkenskapsår går ut 2017-12-31” så behöver du logga in på login.hogiasmart.se och därefter klicka på ”Nytt räkenskapsår” och sedan klicka på ”Spara”. 

I alla ekonomisystem måste det finnas ett räkenskapsår. Du hittar ditt räkenskapsår i ditt registreringsbevis. Det vanligaste är att du har kalenderåret som räkenskapsår men du får, om du startar företaget mitt i ett år, förkorta eller förlänga det första året till mellan 1-18 månader för att anpassa dig till din ”rätta” period.

OBS! Du får inte lägga upp räkenskapsår före ett som redan är registrerat. Vill du läsa in SIE-filer från tidigare år måste du börja med att lägga upp det äldsta först och sedan de efterföljande.  Du får inte lägga upp ett räkenskapsår framåt utan att ha ett som innehåller dagens datum först!

Hur du väljer räkenskapsår har stor betydelse för din bokföring. OBS! Rådgör gärna med en specialist innan du bestämmer räkenskapsår.

 

Rensa cachen

— Många problem kan lösas genom att rensa cache och cookies, www.rensacachen.nu eller byta webbläsare för de webbaserade programmen. I de lokalt installerade programmen ska man alltid se till att ha den senaste versionen utav programmet.

 

Bokför händelser

— När ni bokför händelser, välj korrekt momskod till kontot så slipper er moms att bli fel. Ange beloppet inklusive moms så räknar programmet ut momsen automatiskt. 

 

Kontakta oss >>