Tips för en bättre semesterplanering

2020-06-11

Många småföretagare tar väldigt kort semester, om de ens unnar sig en semester. Oftast beror det på att man inte har möjlighet att stänga ned verksamheten och inte får ihop det om man inte själv är på plats. Därför ska vi passa på att tipsa om hur du semesterplanerar på bästa sätt för att verksamheten ska flyta på utan dig!

Alla behöver semester, få tid att vila upp sig och samla krafter inför den långa hösten. Kanske behöver småföretagare det allra mest? Att vara småföretagare är ett hårt jobb och det kan kännas tufft då du bär majoriteten av ansvaret för verksamheten. Men, med det sagt så skulle de allra flesta behöva höra detta: Du kan ta semester och företaget överlever ändå.

Förberedelser
Det finns lite saker du behöver ha förberett innan semestern kommer alltför nära inpå. Speciellt om du har anställda:

  • Ta hjälp av ditt semesterårsavslut för att se hur många intjänade semesterdagar du och dina anställda har. Ps. du gör och hittar ditt semesterårsavslut i ditt löneprogram.
  • Ta i god tid reda på när dina anställda vill ha semester. Men glöm inte att räkna med dig själv där. Semesterplanering handlar om att ge och ta. Alla mår bra av att vara lediga och därför bör semestern delas upp bland alla, inklusive dig.
  • Räkna ut vad ni ska få för semestertillägg, den ska sedan betalas ut när ni tar ut betalda semesterdagar. Man kan bara få semestertillägg på just betalda semesterdagar.

Fördela ansvar
Vi har förståelse för att det ibland kan vara svårt att lämna ifrån sig ansvar. Men, trots att det är svårt så behöver det göras. Det är inte bara fördelaktigt för dig utan även för företaget. Dina kunder och leverantörer får en större trygghet om fler personer inom bolaget kan genomföra olika uppgifter. Här kommer lite exempel på viktiga ansvar du bör delegera under semestertider:

  • Betala leverantörsfakturor
  • Fakturera kunder
  • Kundkontakt och inkommande sälj

Tänk på att alla dessa punkter kan behöva upplärning. Så sätt igång med överlämningen i god tid innan semestern börjar.

Ta in förstärkning
Beroende på vilken verksamhet du bedriver kommer du att ha olika förutsättningar för att ta in förstärkning. Om du kan anställa sommarjobbare föreslår vi att du gör det. För det mesta vill vi alla ha semester samtidigt. Och om du har möjlighet att ge flera anställda, inklusive dig själv, semester samtidigt genom att anställa en sommarjobbare — gör det. Kanske finns det vissa arbetsuppgifter som kan skalas av eller förberedas innan sommaren sätter igång?

Vill du ha fler tips som hjälper dig som småföretagare utveckla och driva din verksamhet? Du hittar en mängd fiffiga råd i vårt nyhetsrum »