Ställ inte in, ställ om — nätverka digitalt och utvecklas som företagare

2020-12-01

Att vara småföretagare i pandemitider kan vara svårt. Allt färre rör sig utanför hemmets väggar och vi har en osäker ekonomi som drabbar alla, men som slagit extra hårt på mindre företag. Fysiska mötesplatser har behövt ställas in och det har det lett till att många möjligheter för nätverkande och spridning av sitt varumärke har försvunnit.

Det finns andra sätt att träffa folk och med denna artikel vill vi peppa er småföretagare att vidga era vyer för nätverkande och kunskapsutveckling på nya Covid-19 säkra sätt.

Att besöka mässor har länge varit det perfekta sättet för småföretagare från olika branscher att mötas, lära känna varandra och utvecklas inom sitt företagande. Att de fysiska mässorna har fått ställas in är väldigt tråkigt och har gjort att många företagare gett upp om tanken på att nätverka, men så behöver det inte vara. Allt fler mässor har ställt om till att tänka digitalt och det tycker vi på Hogia att du som besökare också ska göra.

Många fördelar med digitala mässor
Det finns massvis med fördelar för dig som företagare att besöka digitala mässor inom företagande i år. Många arrangörer är ambitiösa och har arbetat hårt för att du som besökare ska känna samma stämning och få ut lika mycket av ditt besök detta år som något annat. Du kommer att få en större frihet i att skapa ditt eget schema, genom att du själv kan välja vilka föreläsningar du vill se. En del kör sina webinar live, medans andra väljer att förinspela. Det beror på vilken mässa du besöker. Du slipper även restid till och från mässan, vilket gör att du sparar både tid och pengar — perfekt!

När du besöker de digitala mässorna har du möjlighet att ta del av följande:

  • Få vägledning av rådgivare med stor kunskap.
  • Träffa viktiga kontakter för dig.
  • Ta del av föreläsningar och webinarier, förinspelade eller live.
  • Besöka digitala montrar.
  • Prata och chatta med monterutställare.
  • Inspireras till nya idéer och lösningar.

Få ut maximalt av den digitala mässan
Det går att få ut lika mycket av de digitala mässorna som de fysiska, men det kan krävas lite mer förberedelse från din sida. Ett tips är att själv göra en lista över de organisationer som du har intresse för och läs på om dem. Då har du chans att ställa välgrundade frågor som sticker ut och skapar ett intresse. Det märks tydligt när någon är påläst och intresserad.

Sedan är det också bra att snabbt efter mässan lägga till dina nya kontakter på exempelvis LinkedIn. Då kan det vara smart att skriva en hälsning till var och en direkt, som ett sätt att visa ditt intresse. Det kommer också att göra att de kommer ihåg dig bättre och skapar en starkare kontakt.

Ses vi på Eget Företag-mässan online? 
Det finns en mängd olika digitala mässor inom företagande, både allmänna och branschinriktade. Det är bara att söka online för att enkelt få fram samlade listor med alla digitala mässor som du sedan kan välja och vraka mellan.

Vi på Hogia Small Office kommer i år att medverka på den digitala Eget Företag-mässan som äger rum 8-9 december i år. Där kommer du som besökare ha möjlighet att prata och ställa frågor till oss och vi kan berätta mer om hur våra tjänster kan hjälpa dig ta företagandet till nästa nivå.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss.