Så ställer du om och blir helt digital

2020-12-22

När allt fler fått flytta hem sitt jobb och sina verksamheter har de upplevt en del utmaningar. Trots att många av våra arbetsuppgifter och framförallt stor del av vår administration digitaliserats på senare år finns fortfarande en del trösklar som är svårare att komma över. Som egenföretagare finns det många fördelar med att sköta sitt arbete digitalt, med eller utan pandemi, och därför tipsar vi här om hur du kan ställa om på bästa sätt!

Det finns som sagt vissa saker som är mer eller mindre lätta att ställa om till det digitala. Olika chattfunktioner och videoverktyg har exploderat och välkomnats väl under corona. Kommunikationsverktyg är helt klart något som slagit snabbt och spridit sig fort. Men, det är inte bara kommunikationsverktyg som kan hjälpa dig att förenkla din vardag och till slut leva ett papperslöst liv.

Planera digitalt
Många är redan införstådda i och använder digitala kalendrar för att schemalägga sina möten. Men det finns andra verktyg och knep du kan utveckla för att förenkla ditt arbete ännu lite mer. Om du frilansar och samarbetar med andra företag, eller om din verksamhet konsultar eller på andra sätt jobbar med andra organisationer, så kan du bjuda in dem i dina planeringsverktyg och därmed effektivisera ert arbete.

Om du till exempel använder Google Calendar kan du dela den med de du samarbetar med så att de snabbt kan se när du är ledig och boka in ett möte. Det finns även andra planeringsverktyg som kan hjälpa en grupp att följas åt i projekt tillsammans och enkelt se vilka uppgifter som är pågående och avslutade. Trello är ett sådant exempel – läs mer om det i vår artikel om digitala verktyg som hjälper småföretagare att spara tid.

Signera digitalt
Till skillnad från kommunikationsverktygen som anammats snabbt är det många som ännu inte ställt om till en digital signering. Det är en av de sista pusselbitarna som måste hamna på plats för att du ska slippa allt som heter pappershantering. Digital signering underlättar inte bara din administration utan erbjuder en annan typ av trygghet och säkerhet än vad fysiska handlingar kan. Med Hogia Signit kan du låta dina kunder signera såväl avtal som offerter digitalt.

Vill du veta mer om de fördelar som finns med digital signering? Läs mer om dem här »

Bokför digitalt
Det finns många knep och program som hjälper dig med din bokföring. Och som egenföretagare är det viktigt att förenkla de arbetsuppgifterna så mycket som möjligt för att faktiskt få tid över till annat. När det kommer till bokföring finns det ytterligare en nivå som kan förenkla arbetet för dig ännu lite till. Nämligen att bokföra i molnet. På så sätt blir bokföringen tillgänglig för dig var du än är och du blir mer effektiv, fri och flexibel.

Lagra och samarbeta digitalt
Molnet är överlag något som du ska ge en chans, om du inte gjort det ännu. Med hjälp av olika molntjänster kan du lagra ditt arbete, samarbeta med andra och arbetet är tillgängligt överallt. Du blir inte längre tvungen att befinna dig på kontoret eller ens i hemmet. Det enda du behöver är en uppkoppling så kan du jobba, inga mer arkiv, inga mer mappar och pärmar. Kan du bli mer fri?

Vår passion är att arbeta med verktyg som gör livet lättare för småföretagare. Vill du veta mer om hur våra verktyg kan hjälpa dig att leva ett mer digitalt liv? Kontakta oss »