Så skapar du den bästa starten för 2020

2020-01-13

2020 är här och med sig för det nya året såväl glädje och spänning som lite stress. Vi vet hur det är och förstår att många av er sitter kvar i massa avslut för 2019 och kanske inte ens haft möjligheten att blicka framåt hittills? Därför har vi samlat en del värdefulla råd för hur du skapar bästa möjliga förutsättningarna inför 2020.

Att få en bra start, eller åtminstone skapa en känsla av en bra start, är allt som oftast nödvändigt för att känna sig motiverad inför någonting. Men, det är inte alltid självklart att man vet hur man faktiskt får till den där bra starten. För att hjälpa dig en bit på vägen har vi sammanfattat tre steg som du kan följa. 3 steg som kommer att ge dig den starten på 2020 som du behöver.

Steg 1 – avslut
Först och främst, försök lägga stressen åt sidan. Det brinner inte i några knutar. Ta en, två eller tre dagar på dig när du kommer tillbaka från ledigheten till att avsluta det du har kvar från 2019. Det kan handla om såväl löneavslut som semesteravslut eller olika kontrolluppgifter. Oftast kan du få information om vad som behöver avslutas när det kommer till ekonomin i ditt ekonomiprogram. Har du koll på vad du behöver avsluta för 2019? Om inte kan du läsa våra checklistor inför slutet på 2019:

Steg 2 – nystart
När du stängt dörren om 2019 är det dags att ta tag i det som behöver startas upp 2020. Här nedanför listar vi några punkter som är värdefulla att ha koll på när ett nytt år är kommet.

  • Skapa ett nytt löneår i ditt ekonomisystem
  • Gör färdigt din löpande bokföring
  • Ta tag i din momsredovisning och lämna sedan in den (ska vara klar 17 januari)
  • Påbörja din årsredovisning

Steg 3 – blicka framåt
När du avslutat allt du behöver och påbörjat allt du behöver är det nu dags att bli visionär. Du står inför ett nytt år i ditt företagande och därmed många nya möjligheter och säkert utmaningar också. Men, framförallt ska du använda den här perioden för att formulera dina mål och förhoppningar för det kommande året. Ett förslag kan vara att fundera kring följande frågor:

  • Ska personalstyrkan växa under året?
  • Var ser du bolaget om ett år?
  • Vilka drömkunder har du?
  • Vilka insatser krävs för att nå dina mål?
  • Vad är prioritet under Q1?

Om du följer de här stegen ger du dig själv den bästa möjliga starten på 2020 som du kan. Ta stöd i ditt ekonomiprogram så att du inte missar viktiga datum, rapporteringar eller poster. Vill du läsa mer om vilka ekonomilösningar du kan använda dig av? Då hittar du information om det här »