Så blir du en bättre säljare!

2020-09-16

Att driva eget bolag innebär oftast att du får ta på dig en mängd olika hattar för alla dina roller. En sak du sällan kan undgå är säljet. Ska du driva eget behöver du jobba på att blir en bättre säljare! Som tur är kan vi hjälpa dig att nå dit.

Många egenföretagare är väl medvetna om att man behöver utmana sina osäkerheter och jobba aktivt med försäljning. För att ett företag ska gå runt utan investerare krävs det att du kavlar upp ärmarna och säljer din tjänst eller produkt. Med det sagt är det inte alltid enkelt. Det är okej att tycka att det är besvärligt och läskigt. Då kan du luta dig mot de här punkterna och vara säker på att du gjort vad du kan.

Gör din research
Efterforskning är a och o. Om du närmar dig en potentiell kund och har bevisligen har gjort din research på deras bransch, behov och kunder kommer ditt möte gå betydligt mycket enklare. Du hjälper dem med att kunna gå direkt på kärnan med dig istället för att lägga halva mötet på att förklara sin verksamhet. Du kommer aldrig att förlora på att ha gjort din efterforskning.

Lyssna och ställ frågor
Eftersom många är nervösa vid säljtillfällen stressar vi ofta fram till olika erbjudanden och förslag. Risken med det är att det inte stämmer överens med vad kunden verkligen vill ha. Försök istället att slappna av, lyssna och ställ många frågor.

Akta dig för att stänga för tidigt
Denna punkt är direkt länkad till punkten ovan. Det är först när du lyssnat och ställt frågor som du kan förstå vad kunden faktiskt behöver. Under samtalets gång kan dessutom en mängd olika behov dyka upp. Därför ska du akta dig för att stänga dealen för snabbt. Du vet aldrig hur mycket mer du kan få chansen att sälja. Tänk också på att det handlar om att skapa en relation, inte bara checka av massa sälj.

Uppföljning, uppföljning, uppföljning
Detta är en väldigt viktig punkt. Bra sälj handlar nämligen inte bara om att hitta nya kunder, utan även att behålla gamla och få dem att återvända. Som nämnt, det handlar om att skapa en relation till kunder. Så, trots att en kund redan köpt av dig, håll kontakten varm och följ upp. Vad tycker de om produkten? Vad mer behöver dem? Kan du göra något mer?

Sälj är inte alltid som du tror
Att ringa kalla samtal och vara på nätverk är inte det enda som är sälj. Sälj kan vara så mycket olika saker. Som vi pratade om i punkten ovan handlar det lika mycket om att sälja nytt som att få kunder att återvända. Att administrera ett bra och innehållsrikt instagramkonto eller skapa innehåll på din hemsida är också sälj. Glöm inte de aspekterna!

Vi på Hogia brinner för att hjälpa småföretagare att lyckas med sina verksamheter. Som en del av det delar vi med oss mycket av vår kunskap inom att driva bolag. Allt det kan du hitta i vårt nyhetsrum »