Nyhetsrummet

Välkommen till vårt nyhetsrum där du hittar relevant innehåll för dig som är småföretagare.

Nyheter

Hur hanterar jag en bluffaktura?

Bluffakturor känns förlegat. Men dessvärre är sanningen det motsatta. Antalet anmälda bluffakturor bara fortsätter att öka, likaså detta år. Det blir därför allt viktigare att sprida information om hur du identifierar en bluffaktura och hur du sedan ska hantera den för att slippa hamna i trubbel.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Gör du löner i excel? Dags att tänka om!

Det är inte helt ovanligt att småföretagare sköter sina löner i excel. Det är ett klassiskt knep och har för många varit väldigt hjälpsamt. Men, det innebär fler risker för att det blir fel än vad många tror och det är definitivt inte GDPR-säkert.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Glöm inte friskvården när du jobbar hemifrån

Under Corona är det många arbetsplatser som valt att stänga ner kontoren och arbeta hemifrån. Samtidigt väljer många bort att gå till gymmet av säkerhetsskäl och helt plötsligt sitter vi hemma hela dagarna och glömmer bort att tänka på vår hälsa. Vilket inte är bra och inte heller nödvändigt. Det går nämligen minst lika bra att syssla med friskvård hemifrån.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Tips för en bättre semesterplanering

Många småföretagare tar väldigt kort semester, om de ens unnar sig en semester. Oftast beror det på att man inte har möjlighet att stänga ned verksamheten och inte får ihop det om man inte själv är på plats. Därför ska vi passa på att tipsa om hur du semesterplanerar på bästa sätt för att verksamheten ska flyta på utan dig!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

5 tips på hur du överlever i konsultbranschen

Konsultbranschen är överlag en krävande bransch. Det är hård konkurrens och höga krav på prestation. Därför tänkte vi ta tillfället i akt och tipsa om hur du kan planera och lägga upp ditt arbete för att lättare överleva i konsultbranschen!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur viktigt är en bra support?

Svaret är — superviktigt. När du orienterar dig bland olika leverantörer och tjänster är det en av de absolut viktigaste delarna att titta på. Det spelar nämligen ingen roll hur funktionell eller bra en tjänst är om det inte finns en väl fungerande support. Vem vänder du dig till om du behöver hjälp?

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Tips till småföretagare: Så får du ditt byggbolag att växa

Den rådande krisen har slagit hårt på många. För många mindre, ägarledda byggbolag har det varit tufft. Och för ett segment som redan är välrepresenterade bland konkurser var den här krisen det sista man behövde. Därför vill vi skriva om vad du som egenföretagare inom byggbranschen kan göra för att skapa bättre och mer stabila förutsättningar för tillväxt.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Fördelarna med digital signering

Digitala signeringsverktyg möjliggör en stor flexibilitet. Du kan ju befinna dig varsomhelst, närsomhelst och kunna signera dina viktiga handlingar. Du kan också skicka ett avtal till en kund som kan signeras var du än är. Helt plötsligt försvinner onödiga resor, utskrifter och långa postgångar och du har vunnit massa tid. Inte bara signeringen effektiviseras utan även granskningen.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

3 digitala verktyg som hjälper småföretagare att spara tid

Som småföretagare är det ofta mycket att göra och hålla koll på. Tiden kan ibland kännas knapp och smarta verktyg är A och O för att ta sig igenom arbetsdagen på ett smidigt sätt. Vi har listat tre bra digitala verktyg för att du som småföretagare lättare ska kunna effektivisera dagen och få en överblick över ditt arbete.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så fungerar debet och kredit

Första gången du tar dig an företagets bokföring kommer du troligtvis att stöta på begreppen debet och kredit. Om du sedan är den som ska sköta bokföringen kommer du att behöva förstå vad de begreppen innebär. Men, oroa dig inte. Vi går såklart igenom dem med dig!

Läs mer arrow_forward