Nyhetsrummet

Välkommen till vårt nyhetsrum där du hittar relevant innehåll för dig som är småföretagare.

Nyheter

Corona och småföretagare — vi finns på plats för dig så att du kan säkra dina intäkter!

Vår supportorganisation kan arbeta hemifrån utan förlust av effektivitet. Vi är beredda att serva våra kunder med full kapacitet, oavsett var arbetet sker. Om de globala förhållandena ändras så kan vi snabbt svara på en förändrad situation.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Svårt att hitta tid till fakturering? - Här är lösningen

Att lyckas fakturera i tid, eller över huvud taget, är en av de största svårigheterna för småföretagare idag. I ditt företag har du flera roller du ska fylla och själva arbetet hamnar oftast före faktureringen. Men, nu behöver du inte välja längre. Nu kan du göra jobbet idag och få betalt redan imorgon. Det är det nya samarbetet mellan Hogia och Dicopay som kommer att göra livet lättare för småföretagare. Genom Dicopay kan du skapa fakturor direkt i mobilen så fort ett arbete är avslutat.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

3 tips på hur du får ut mer av ditt löneprogram

Som egenföretagare har du en drös av saker som du måste hålla koll på konstant. Oftast innebär din roll allt från säljare till ekonom, beroende på hur många anställda du har. Det kan helt enkelt vara tufft att veta om man alltid gör rätt eller om man hanterar sina system på bästa sätt. Därför tänkte vi ge dig 3 tips på hur du maximerar fördelarna av ditt löneprogram.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur vet jag när det är dags att starta eget?

Det lättaste som finns är att skjuta upp något, prokrastinera, vänta på bättre tider osv. Vet du att du vill starta eget? Då är det dags att sluta skjuta upp det. Med det sagt så finns det vissa tillfällen som är bättre lämpade än andra för att sätta igång. 

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Därför ska du bokföra i molnet!

Hört talas om “molnet”? Om inte så har du verkligen lyckats undvika ett av de hetaste ämnena de senaste åren. Faktum är att allt fler företagare väljer molnbaserade tjänster framför mer klassiska alternativ som kräver att man äger sin egen server. Bokföring är inget undantag.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Nya lagar 2020 som berör dig som egenföretagare

Ett nytt år är här och med det följer, som sig bör, en del förändringar. Nya lagar införlivas och en del kräver förändrade rutiner och nya sätt att arbeta på. I den här artikeln har vi sållat bland 2020:s nya lagar och skriver om dem som är relevanta för er som egenföretagare.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur påverkas din privatekonomi av att starta företag?

Att stå i valet och kvalet eller kanske till och med befinna sig i startgroparna för att starta eget är spännande. Men även läskigt. Av helt naturliga skäl kommer en hel del frågor att uppstå som du behöver få svar på innan du kan gå vidare i processen. Hur det kommer att påverka din privatekonomi är en av dem.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur räknar jag ut en rättvis lön?

Att vara egenföretagare innebär många olika saker. Det handlar inte bara om att utveckla ett företag som lyckas utan även att ta hand om, vårda och utveckla en personalstyrka. En del av det handlar om löner. Så, hur räknar man egentligen ut en rättvis lön egentligen?

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så får du koll på ditt lager

Att ha koll på ett lager precis i uppstarten av en verksamhet är kanske inte speciellt svårt. Men, så fort du förvärvat fler kunder och börjat samarbeta med fler leverantörer blir det hela lite krångligare. Därför tipsar vi dig om hur du snabbt och enkelt får koll på lagret igen!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Allt du behöver veta om kontrolluppgifterna inför inlämningen

Nu ska kontrolluppgifterna snart lämnas in till Skatteverket. Eller vänta, ska de? Vad som egentligen gäller kring kontrolluppgifterna verkar vara snårigt. Vi nås av olika budskap från olika håll och det blir svårt att avgöra vad som krävs av en som egenföretagare. Därför tänkte vi använda det här tillfället för att reda ut exakt vad det är som gäller när det kommer till kontrolluppgifter.

Läs mer arrow_forward