Nyhetsrummet

Välkommen till vårt nyhetsrum där du hittar relevant innehåll för dig som är småföretagare.

Nyheter

Zonta — 100 år av jämställdhetsarbete

Zonta är en organisation som arbetar för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Närmare bestämt kvinnorättsfrågor. Det är en organisation med medlemsklubbar på en mängd olika platser i hela världen och en av dem ligger i Kungälv. Vi på Hogia har arbetat med Zonta sedan en tid tillbaka och har haft nöjet att få sätta oss ner och prata med Ulla Rönnmark som är klubbpresident på just Zonta i Kungälv.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Framtidens arbetsplats 

Visste du att tekniken för att arbeta på distans egentligen har funnits i 10 år? Trots det krävdes det en pandemi för att tekniken skulle utnyttjas fullt ut. Andelen som arbetar hemifrån och den minskade pendlingen har haft en positiv påverkan på miljön. Distansarbete tycks inte försvinna i första taget — hur kommer arbetet att se ut i framåt egentligen? 

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så främjar du välbefinnande på arbetsplatsen

Välbefinnande, psykiskt och fysiskt välmående på arbetsplatsen är minst sagt på tapeten. Och inte för intet. Studier visar att arbetsplatsen har en stor inverkan på vårt generella mående. Så, för din egen och dina medarbetares skull är det viktigt att göra det du kan för att skapa en arbetsplats där alla mår bra!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Arbeta på plats och på distans — hur ska du leda? Och när?

På senaste har många människors arbetsdag förändrats väldigt mycket. Som chef eller ledare finns det också många utmaningar att klara av när du ska leda på plats såväl som på distans. Vanligtvis, i de flesta verksamheter, är du troligtvis van vid att leda och coacha dina kollegor på plats. Att översätta sitt ledarskap som du har på plats till distansledarskap är inte alltid helt lätt. Därför tänkte vi hjälpa dig lite på vägen. Här kan du läsa om hur du är en motiverande ledare på plats och på distans.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Rekrytering efter corona - hur ska du bära dig åt?

Alla branscher har blivit mer eller mindre drabbade av coronakrisen. Vissa har behövt varsla, andra permittera och somliga har behövt införa rekryteringsstopp. Nu har flera marknader börjat röra på sig igen och många företag rekryterar på nytt. Men hur ska man egentligen tänka kring rekryteringen under dessa tider?

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så blir du en bättre säljare!

Att driva eget bolag innebär oftast att du får ta på dig en mängd olika hattar för alla dina roller. En sak du sällan kan undgå är säljet. Ska du driva eget behöver du jobba på att blir en bättre säljare! Som tur är kan vi hjälpa dig att nå dit.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Marknadsplan — vad är det och hur gör man en

Är du i processen eller tankarna av att starta eget bolag. Då har du säkert koll på att det finns vissa planer du ska skissa upp i förhand? Affärsplan är en av de sakerna till exempel. Som ett komplement till affärsplanen ska du även göra en marknadsplan. Oroa dig inte, vi berätta hur och varför här!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Nyfiken på e-faktura? Så fungerar det!

När det kommer till att vara småföretagare finns det ett par vedertagna sanningar som är gemensamma för alla. En av de sanningarna är att du sällan har tid över. Allra oftast finns det för få timmar på dygnet och det är inte alltid som tiden går ihop. Därför bör du se dig omkring efter lösningar som sparar dig tid och minskar din manuella hantering - e-faktura är en sådan lösning!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Vill du starta butik? Se hit!

Att starta butik klingar fint i mångas öron, men det är inte att bara göra. Det krävs hårt arbete och det finns en mängd saker du behöver tänka på för att din butik ska bli lönsam. Med det sagt finns det många butiker som florerar och den fysiska handeln är långt ifrån död!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Otrygg med ekonomin? Ta chansen och utbilda dig

Både grundare och anställda på mindre bolag brukar behöva vara mångsysslare. När du driver ett litet företag får du sällan ägna dig åt ett expertområde. Allt som oftast sitter en person med ekonomin som inte alltid känner sig helt säker. Men misströsta inte, du kan få hjälp av enkla digitala utbildningar!

Läs mer arrow_forward