Nyhetsrummet

Välkommen till vårt nyhetsrum där du hittar relevant innehåll för dig som är småföretagare.

Nyheter

Därför ska du bokföra i molnet!

Hört talas om “molnet”? Om inte så har du verkligen lyckats undvika ett av de hetaste ämnena de senaste åren. Faktum är att allt fler företagare väljer molnbaserade tjänster framför mer klassiska alternativ som kräver att man äger sin egen server. Bokföring är inget undantag.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Nya lagar 2020 som berör dig som egenföretagare

Ett nytt år är här och med det följer, som sig bör, en del förändringar. Nya lagar införlivas och en del kräver förändrade rutiner och nya sätt att arbeta på. I den här artikeln har vi sållat bland 2020:s nya lagar och skriver om dem som är relevanta för er som egenföretagare.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur påverkas din privatekonomi av att starta företag?

Att stå i valet och kvalet eller kanske till och med befinna sig i startgroparna för att starta eget är spännande. Men även läskigt. Av helt naturliga skäl kommer en hel del frågor att uppstå som du behöver få svar på innan du kan gå vidare i processen. Hur det kommer att påverka din privatekonomi är en av dem.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur räknar jag ut en rättvis lön?

Att vara egenföretagare innebär många olika saker. Det handlar inte bara om att utveckla ett företag som lyckas utan även att ta hand om, vårda och utveckla en personalstyrka. En del av det handlar om löner. Så, hur räknar man egentligen ut en rättvis lön egentligen?

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så får du koll på ditt lager

Att ha koll på ett lager precis i uppstarten av en verksamhet är kanske inte speciellt svårt. Men, så fort du förvärvat fler kunder och börjat samarbeta med fler leverantörer blir det hela lite krångligare. Därför tipsar vi dig om hur du snabbt och enkelt får koll på lagret igen!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hogia + Kivra = sant

Erbjudande: Köp MyPayslip innan 30 november så får du testa KIVRA gratis i 6 månader! Du vet väl om att vi kan underlätta din löneadministration? Hogia Lön är ett lättanvänt AGI-anpassat Windowsbaserat löneprogram med all funktionalitet du behöver. MyPayslip, lönespecifikation via app.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Allt du behöver veta om kontrolluppgifterna inför inlämningen

Nu ska kontrolluppgifterna snart lämnas in till Skatteverket. Eller vänta, ska de? Vad som egentligen gäller kring kontrolluppgifterna verkar vara snårigt. Vi nås av olika budskap från olika håll och det blir svårt att avgöra vad som krävs av en som egenföretagare. Därför tänkte vi använda det här tillfället för att reda ut exakt vad det är som gäller när det kommer till kontrolluppgifter.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så skapar du den bästa starten för 2020

Att få en bra start, eller åtminstone skapa en känsla av en bra start, är allt som oftast nödvändigt för att känna sig motiverad inför någonting. Men, det är inte alltid självklart att man vet hur man faktiskt får till den där bra starten. För att hjälpa dig en bit på vägen har vi sammanfattat tre steg som du kan följa. 3 steg som kommer att ge dig den starten på 2020 som du behöver.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Checklista inför det nya löneåret — är du klar med allt?

Om du har anställda är du också ansvarig för att allting kring lönehanteringen går rätt till. Varje gång vi går över i ett nytt år är det saker som ska göras och dokument som ska skickas in. Om du känner att du inte riktigt har koll kommer här en lista som du kan luta dig mot. Har du koll? Ja, men då kan du bara använda det som en extra påminnelse!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Ny inom löneadministration? Här är allt du behöver veta!

Driver du eget och ska börja betala ut lön till anställda? Här listar vi allt du måste ha koll på innan, under och efter löneutbetalningarna. Vi vet att det här med lönehantering kan kännas som att bestiga ett berg. Ju längre man kommer desto längre känns det som att man har kvar. I den här artikeln kan du läsa om vad det är du behöver ha koll på när du ska administrera löner, värdefulla länkar och tips!

Läs mer arrow_forward