Nyhetsrummet

Välkommen till vårt nyhetsrum där du hittar relevant innehåll för dig som är småföretagare.

Nyheter

Hogia i samarbete med Valei Pay – ett enklare sätt att ta betalt

På Hogia jobbar vi med att förenkla arbetslivet för småföretagare och vårt samarbete med Valei gör just det. En lättanvänd och smart kassasystemslösning som också hjälper dig med bokföringen. Valei sköter ditt tidskrävande betalningsarbete – så att du kan lägga mer tid på att utveckla verksamheten.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Starta eget-bidraget – så fungerar det

Vill du starta eget? Visste du att det finns något som heter starta eget-bidrag? Jo, det stämmer. Det är ett bidrag som går att ansöka om från Arbetsförmedlingen och som hjälper just dig som vill starta eget att få chansen att faktiskt göra det. I starta eget-bidraget ingår inte bara pengar utan också rådgivning, kurser och informationsträffar. Men, hur får man det? Vem kan få det? Och hur fungerar det?

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så här arkiverar du din bokföring

Många småföretagare känner en ovisshet kring arkivering av bokföringen. Det är mycket att hålla koll på och inte helt lätt att hålla isär Skatteverkets lagar och regler om arkivering. I takt med att fakturor och kvitton blir allt mer digitala uppkommer dessutom nya frågor. Vi reder ut de frågetecken som finns i samband med arkivering.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Så bygger du din egen hemsida

Det finns en mängd olika fördelar med att bygga en hemsida åt ditt företag. Idag har det blivit nästintill en hygienfaktor. Om någon letar efter ditt företag och inte kan landa på en hemsida efter en Google-sökning kommer du få svårt att vinna den kunden. Så, vad är det som stoppar dig? Troligtvis hämmas du av att det verkar så svårt, men faktum är att det inte alls behöver vara det. Här guidar vi dig steg för steg mot din egna hemsida!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

5 SEO-tips till småföretagare

I Sverige googlas det 55 miljoner gånger varje dag och de siffrorna fortsätter att växa hela tiden. Det är ingen slump vilka sidor som dyker upp överst vid en Google-sökning – utan ofta är det ett smart SEO-arbete som ligger bakom toppresultaten. Vi förklarar vad begreppet innebär och ger dig tips på hur du kan ranka högre på Googles sökträffar.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Vad är en avdragsgill kostnad – och vad är avdragsgillt?

Det kan vara svårt att förstå sig på vad en avdragsgill kostnad faktiskt är och om en sådan kostnad gäller för ditt företag. Många småföretagare har ingen ekonomiavdelning som sköter ekonomin, utan det är upp till chefen eller någon med lite mer kunskap att hålla koll på. Vi reder ut begreppet en gång för alla – och ger dig alla verktyg för att kunna ta reda på om dina utgifter är avdragsgilla. 

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Hur tar vi hand om personalen i tider av kris?

Nu har det gått över ett år sedan Sverige hade sitt första bekräftade fall av covid-19 och snart ett år sedan WHO förklarade spridningen av viruset som en pandemi. För småföretag har det varit ett prövande år med nedskärningar och permitteringar som avlöser varandra. Men vad har det inneburit för personalen som jobbar kvar? Det försöker vi reda ut.

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Därför ska du annonsera i sociala medier

Trots att det finns mycket statistik på hur mycket småföretagare kan vinna på att annonsera i sociala medier är det fortfarande ett outforskat område för många. För just småföretagare finns det nämligen många fördelar med den typen av marknadsföring. Här kan du läsa mer om hur sociala medier kan hjälpa dig och hur du ska bära dig åt när du vill börja! 

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Kontant- eller faktureringsmetoden - vad är skillnaden?

När du är i startgroparna av att starta företag ska du alltid välja bokföringsmetod. Smidigt nog finns det bara två att välja mellan. Det behöver inte heller vara så komplicerat som det låter. Vilken metod du ska använda avgörs av hur ditt företag ser ut. Vi berättar mer här!

Läs mer arrow_forward
Nyheter

Bokföringsprogram - gratis eller betalversion, vad ska jag välja?

Ska du starta eller har du startat ett företag? Om ja, så kommer du eller så berörs du redan av bokföringslagen. Den lagen innebär att du har en skyldighet att bokföra alla dina affärshändelser. För att göra det behöver du ett bokföringsprogram och som du säkert redan vet finns det ett oändligt antal sådana. För att hjälpa dig orientera dig i djungeln så tänkte vi hjälpa dig att jämföra gratis- och betalversioner av bokföringsprogram.

Läs mer arrow_forward