Maxa julklapparna till de anställda i år

2020-12-14

Såhär i juletid är det vanligt att arbetsgivare vill visa lite extra uppskattning till sin personal genom att köpa en julklapp. Vill du köpa något fint till dina medarbetare men saknar inspiration och känner dig osäker på vad som gäller kring gåvor från dig som chef? Då kan du vara lugn! Här kommer vi gå igenom lagar och bestämmelser kring gåvor till personal, men även tipsa om de bästa presenterna till just dina anställda.

Att ge sin personal något extra kring jul är en fin tradition som utvecklats genom åren. Tidigare var det standard med blommor eller biobiljetter, men nuförtiden blir det allt vanligare att arbetsgivarna vill ge något mer personligt och genomtänkt i julgåva till sina anställda.

Vad gäller vid köp av julklappar till personal?
I vanliga fall är kan du som arbetsgivare ge dina anställda julklappar för upp till 450 kronor inklusive moms helt skattefritt. I år har det dock tillkommit en extra skattefrihet för gåvor till personal på 1000 kronor. Coronagåvan är giltig mellan 1 juni – 31 december 2020 och kan kombineras med de redan 450 kronorna som finns.

Så om du känner att din personal förtjänar lite extra kärlek efter detta turbulenta år är det ett perfekt tillfälle att unna dem något utöver det vanliga. Inför denna jul har du alltså möjlighet att ge skattefria gåvor upp till 1450 kronor inklusive moms till dina anställda.

Hitta den perfekta gåvan för din personal:
Vad är då lämpligt att köpa i julklapp till sina anställda? Ja, det kan verkligen variera mellan olika arbetsplatser. Det är dock viktigt att ge samma julklapp till alla på företaget. Nedan har vi listat några roliga och passande julklappar för den speciella livsstil vi fått anpassa oss till i dessa pandemi tider och som vi tror passar de flesta.

  • Tips på julklappar:
    Trangiakök: Trangiaköket blev utsedd till årets julklapp 2020 och passar perfekt som julklapp till dina anställda. Att uppmana till friluftsliv och utomhusaktiviteter ligger rätt i tiden och visar att du som arbetsgivare uppmanar till följa restriktionerna och umgås utomhus.
  • Gåvokort där den anställde får välja sin egen produkt: Att ge ett gåvokort där den anställde själv får välja bland utvalda varor kan vara smart om du har personal med blandade intressen. Det ger den anställde en frihet att välja något som den verkligen behöver och kommer använda.
  • Delikatesskorg: Att plocka ihop en härlig blandning av ostar, marmelader och lite lyxig choklad brukar gå hem hos de flesta. Det kan skapa en lyxig känsla på den anställdes julbord som brukar uppskattas.
  • Aktivitetsklocka: Stegräknare, aktivitetsmätare och sömnanalys – allt i ett. En aktivitetsklocka har många fördelar och kan vara en inspirationskälla till att röra sig mer eller ta träningen till nästa nivå. En perfekt julklapp från dig som arbetsgivare och som visar att du vill uppmuntra din personal till en mer aktiv vardag.

Hoppas du fått lite inspiration till att kunna skämma bort din personal lite extra i år. Kom ihåg att momsen kan variera beroende på vilken typ av gåva du bestämmer dig för att ge.