Fördelarna med digital signering

2020-05-11

Just nu lever vi i en märklig tid. De flesta av oss arbetar hemifrån och vardagen har ställts på ända. Men nu mer än någonsin behöver vi utforska hållbara digitala alternativ till det vi tidigare gjort själva. Inte bara för sakens skull utan för att kunna fortsätta effektivisera tillvaron trots att den vänds upp och ner.

Vi behöver inte tjata ännu en gång om hur mycket en småföretagare har att göra. Det vet alla redan. Vad vi istället ska prata om är hur vi kan underlätta för småföretagare genom att effektivisera vardagen med hjälp av olika verktyg. Digital signering är ett sådant verktyg och har en mängd olika fördelar.

Tryggt och säkert
De dokument som du signerar med hjälp av ett digitalt signeringsverktyg är juridiskt bindande, precis som en vanlig underskrift. Under en digital signering så behöver du på något sätt identifiera dig med t.ex. mobilt bankID. Hogia Signit erbjuder sina användare olika alternativ till signering utefter vad som passar dem bäst och vad dokumentationen kräver.

Flexibelt och effektivt
Digitala signeringsverktyg möjliggör en stor flexibilitet. Du kan ju befinna dig varsomhelst, närsomhelst och kunna signera dina viktiga handlingar. Du kan också skicka ett avtal till en kund som kan signeras var du än är. Helt plötsligt försvinner onödiga resor, utskrifter och långa postgångar och du har vunnit massa tid. Inte bara signeringen effektiviseras utan även granskningen.

Förenklad administration
En av de största tidstjuvarna för vilket företag som helst är administration. Om du använder dig av ett digitalt signeringsverktyg kan du för det första samla all dokumentation på ett och samma ställe och för det andra är spårbarheten högre. Det innebär att varje del i signeringsprocessen är spårbar och möjlig att verifiera.

Hogia Signit kan användas för att signera offerter, sekretessavtal, anställningsavtal, serviceavtal, årsredovisningar och protokoll. I princip allt du kan behöva för att göra vardagslivet som småföretagare lite enklare.

Läs mer om Hogia Signit här »