Enkel AGI för småföretagare med Smart Lön

Ny lag börjar gälla 1 januari 2019 och din lön måste rapporteras varje månad till Skatteverket. Lugn… vi hjälper dig…

Du känner säkert till att från och med januari 2019, och för vissa arbetsgivare redan juli 2018, gäller nya regler för arbetsgivardeklarationen. Förändringen innebär att den som är arbetsgivarregisterad ska redovisa utbetalningar och gjorda skatteavdrag per person varje månad. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå, AGI.

Läs intervju med Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, om arbetsgivardeklaration på individnivå här >>

Nu gäller arbetsgivardeklaration på individnivå - vad innebär det för dig som anställd?

Smart Lön, enkel AGI för småföretagare med Bokföring och Fakturering integrerat

Införandet av AGI innebär kraftigt förändrade rutiner för dig som arbetsgivare. Nu krävs det att du har ett aktuellt och anpassat löneprogram som kan hantera AGI. Med en enkel knapptryckning i Smart Lön  kan du skicka in uppgifter om lön, förmåner och skatt till Skatteverket och därmed uppfyller du kravet på AGI. Det bästa är att du dessutom får allt sammanställt i ditt program. Du sparar historik och kan enkelt titta på dina lönespecifikationer och stämma av vad som har blivit inrapporterat.

Du behöver även rapportera in din moms varje månad till skatteverket och det gör du enkelt med Smart Bokföring. Med Smart Fakturering skapar och skickar du fakturor på några sekunder var och när du vill. Spara tid och få in dina pengar snabbare!

Med en tydlig översikt på startsidan i programmet följer du din ekonomi. Du får kontroll och kan därmed ta rätt beslut för ditt företag.

Hogia Lön, ett lättanvänt AGI-anpassat Windowsbaserat löneprogram

Föredrar du ett Windowsbaserat lokalt installerat program är Hogia Lön med AGI-anpassning det självklara valet.

I löneprogrammet väljer du en rapport, sparar ner rapporten som fil som du sedan laddar upp till Skatteverket.

Med MyPayslip och Frånvarostöd betalar du enkelt och korrekt ut lön för upp till 15 anställda.

”Starta och driva företag ska vara enkelt — Hogia har smarta lösningar för dig som småföretagare.”

AGI-förberedelse

Mer om AGI

Reglerna ändras för att arbetsgivarnas uppgiftslämning till olika myndigheter behöver effektiviseras. Med aktuella uppgifter minskar risken för att inkomstrelaterade ersättningar blir fel (t ex sjukpenninggrundande inkomst). Redovisningen på individnivå gör det svårare för arbetsgivare att dölja om personer jobbar svart, detta gynnar konkurrens på lika villkor.

När det gäller vilka uppgifter som ska lämnas in så är skillnaderna små mellan tidigare årlig kontrolluppgift och nya AGI. Redovisningstidpunkten är densamma som idag och arbetsgivardeklarationen kommer precis som idag att kunna lämnas elektroniskt eller på papper. Det krävs dock ett anpassat löneprogram för att du ska kunna ta fram och rapportera korrekt. Om ersättningar har redovisats månadsvis i arbetsgivardeklarationen behöver inte någon årlig kontrolluppgift lämnas.

Du behöver inte lämna in någon årlig kontrolluppgift om ersättningar har redovisats månadsvis i arbetsgivardeklarationen.