Därför ska du bokföra i molnet!

2020-02-21

Hört talas om “molnet”? Om inte så har du verkligen lyckats undvika ett av de hetaste ämnena de senaste åren. Faktum är att allt fler företagare väljer molnbaserade tjänster framför mer klassiska alternativ som kräver att man äger sin egen server. Bokföring är inget undantag.

Att bokföra med hjälp av en molntjänst innebär att allt ditt arbete lagras i det så kallade molnet. Vad är molnet kanske du frågar dig själv? Att spara något på molnet betyder att du sparar det på en server på nätet istället för på din egna dator. Och just molnbaserad bokföring för med sig hel del fördelar.

Ditt arbete blir mer tillgängligt 
Att lagra ditt arbete i molnet innebär som nämnt att du lagrar det på nätet. Det betyder i sin tur att du kan komma åt det oberoende av var du är någonstans. Allt du behöver är en internetuppkoppling och så kan du arbeta var du vill och från vilken enhet du vill. Detta blir extra praktiskt när det kommer till just bokföring. Ett sätt att underlätta bokföringen är nämligen att bokföra händelser på en gång för att det inte ska släpa efter.

Ökar effektiviteten
Att sköta sin bokföring med en molnbaserad tjänst innebär att du kan skala upp och ned ditt system på ett effektivt sätt. Låt säga att du vill ta bort eller lägga till nya användare, då gör du det smidigt och effektivt i molnet.

Tillgång till en omfattande support
Att inte äga sina egna servrar eller att bara inte ha sitt egna system på datorn innebär en mycket större trygghet när det kommer till support. Den molnbaserade bokföringstjänsten har alltid en support som antingen ingår eller är möjlig att lägga till i sin tjänst. Genom den får du experthjälp när du behöver den.

Bidrar till ökat samarbete 
Att din bokföring är molnbaserad innebär att du och dina kollegor alla har möjlighet att göra redigeringar eller tillägg och på så sätt kan ni samarbeta med varandra inne i tjänsten.

Lägre prislapp
Att äga sin egna servrar, system och allt vad det innebär i form av egen support, uppdateringar och så vidare är kostsamt. Driftkostnader är dyrt. Att outsourca det på en molntjänst minskar helt enkelt dina kostnader.

Kontinuerliga uppdateringar
Ytterligare en fördel som finns hos molnbaserade bokföringstjänster är att du aldrig behöver lägga tid på uppdateringar. Systemen gör det åt dig och du blir garanterad en programversion som hela tiden är aktuell och uppdaterad efter användarnas feedback.

Med Hogias tjänst Smart Bokföring får du tillgång till ett lätthanterligt bokföringsprogram som är tillgängligt för dig varsomhelst. Här kan du läsa mer om Smart Bokföring »