Checklista: hur digital har du blivit?

2022-07-08
I takt med att samhället blir alltmer digitaliserat vad gäller det allra mesta blir så även vardagen för företagare. Du som småföretagare kan dra stor nytta av digitaliseringens samhälle. Har du hunnit ställa om i ditt företag ännu och hur digital har du blivit?

Här följer en liten checklista/tips på verktyg som är goda tips för en enklare och mer digital vardag för dig som småföretagare.

E-faktura
Att använda dig utav e-fakturor sparar dig både tid och minskar din manuella hantering. Att arbeta med e-fakturor sparar ju dessutom på miljön genom att möjliggöra en mer papperslös arbetsplats.

Digital signering
Att arbeta med digital signering är både flexibelt och effektivt. Att nyttja digital signering har faktiskt visat sig öka antalet signerade dokument med 25 procent och har förkortat administrationstiden för ett kontrakt till 15 minuter. Du kan dessutom faktiskt befinna dig varsomhelst och ändå ha möjlighet att signera dina viktiga handlingar. De dokument som signeras digitalt är juridiskt bindande så det är tryggt och säkert för alla parter.

Digital planering
Det finns en uppsjö av olika digitala verktyg som är framtagna för att effektivisera företaget så mycket som möjligt. Idag erbjuds alltifrån projektverktyg där man kan ta del av vem som är ansvarig för vad, till digitala kalendrar och effektiviseringsprogram.

Många har redan förstått sig på och använder sig utav digitala kalendrar för att schemalägga sin tid och möten. Och många av dessa verktyg kan dessutom effektivisera din verksamhet oavsett om du arbetar som frilansare, samarbetar med andra företag eller är verksam som konsult. På så vis får till exempel den/de du samarbetar med en snabb koll på när du är ledig och finns tillgänglig för att boka in ett möte.

Bokför digitalt
Precis som med e-fakturor kan digital bokföring spara dig värdefull tid. Genom att bokföra i molnet förenklas din arbetsprocess, du har tillgång till bokföringen vart du än befinner dig och på så vis blir du dessutom mer effektiv och flexibel.

Finns det några av ovanstående punkter du ännu inte implementerat? Genom att digitalisera alltmer kan du spara på så väl din tid som dina kunders tid och ge utrymme för utveckling på andra håll i verksamheten.