Är du småföretagare eller på väg att bli?

Då kan vi hjälpa dig. Här hittar du allt om småföretagande och bokföring.

Grundutbildning i bokföring eller lön och program på köpet

Här har vi samlat smått och gott för dig som drömmer om eller har förverkligat din dröm att starta ett eget företag. Vi vill dela med oss av vår breda kunskap inom bokföring och lön. Därför har vi satt ihop en kurs, Den nya ekonomen, där vi lär dig grundläggande bokföring. Dessutom får du programmet på köpet så att du kan börja jobba direkt i programmet redan under utbildningen. Klappat & klart alltså!

Med oss fixar du ekonomin utan att vara ekonom

Med automatiserade moderna system blir du enkelt Den nya ekonomen. Förr var man tvungen att kunna i de närmaste allt när det gällde bokföring. Bokförings- och löneprogrammen hjälpte dig att hålla ordning på dina siffror men resten behövde du kunna. Idag, med hjälp av modern teknik och nya program, behöver du kunna hälften så mycket, programmen gör jobbet åt dig med automatiserade flöden. Det är förstås viktigt att du fortfarande har en grundläggande förståelse för bokföring och lön och det lär vi dig. Det nödvändiga alltså, inget mer!

I utbildningen Den nya ekonomen får du programmet på köpet!

Lär dig:

  • Grunder i bokföring eller lön
  • Myndigheter och förpliktelser
  • Aktuella lagar
  • Arbetsgången i våra bokförings- och löneprogram

Du kan även boka personliga utbildningar om du önskar fördjupning i bokföring eller i ditt program.

Välj mellan:

Kurs + program

Kursen 'Den nya ekonomen' inklusive Smart Bokföring 995 kr

Vi går igenom vad kund- och leverantörsfakturor är för något och hur du bokför dessa. Dessutom visar vi hur du bokför kostnader som t.ex. hyra, drivmedel och material. Vi går också igenom vad moms är, hur du hanterar moms och sedan skickar momsrapport till Skatteverket. Och mycket mera!

Kurs + program

Kursen 'Den nya ekonomen' inklusive Smart Lön 995 kr

Det är roligt att få lön, men hur gör man? Vi går igenom vad en grundlön är och vilka avdrag du behöver göra från din månadslön eller timlön. Du behöver varje månad meddela Skatteverket hur mycket du tjänat och det gör du genom att skicka in din arbetsgivardeklaration (AGI). Vi går igenom vad AGI är och vad du behöver göra för att få en korrekt lön.


Nyfiken på våra program? 

Här kan du läsa mer om Smart Bokföring och Smart Lön. 


 

Guide: Alla steg för att starta ett företag. Ladda ner en gratis e-bok

Företagande är ett engagemang, en passion. Det är en drivkraft att prestera, att bygga upp något för dig själv men också ett driv i att sprida produktens eller tjänstens nytta så att andra människor får ta del av dess fördelar.

Här kan du ladda ner en gratis guide, en e-bok,  så att du kan dra igång ditt företag med rätt kunskap i ryggen och glädje i sinnet. Vi hjälper dig att utveckla ditt företagande genom tips, kunskap och riktigt bra program för all administration.

Utvalda artiklar från vårt Nyhetsrum: 

Checklista för uppstart

Det är roligt att starta företag och samtidigt mycket att tänka på. Ju mer förberedd du är desto enklare blir det när du väl är igång. Och om du har planerat rätt och förberett allt så kan du ägna dig åt att utveckla din verksamhet fullt ut. Här är en sammanfattande checklista att ta hjälp av »

Varför en affärsplan?

Affärsplanen är grunden för ditt företag. Den berättar vad det är tänkt att ditt företag ska göra, vem din kund är, hur marknaden och konkurrenterna ser ut, dina målsättningar, hur du ska finansiera din uppstart och så vidare. Läs mer »

 

Ny på att starta nytt?

Ska du starta eget företag? Eller har du precis kommit igång? Grattis, så roligt att äntligen få göra det du så länge längtat efter. Det finns en del att tänka på för att göra entrén in i egenföretagandet smidig och solid. Häng med här, så kommer du igång snabbt och kan prioritera rätt! Och lugn – det finns massor med hjälp och smarta förenklande grejer att ta till »

Så fixar du ekonomin utan en ekonom

Att starta bolag är inte alltid superenkelt. Men det är inte heller omöjligt. Det finns mycket hjälp att få och ibland gäller det bara att hitta den där sista ledtråden eller lilla biten av information som hjälper dig att kliva över tröskeln. Visste du till exempel att fakturering inte alls behöver vara krångligt?

Hur hanterar man swishbetalningar?

Swish är ett betalningsmedel som exploderat i popularitet under de senaste åren. Många kunder förväntar sig till och med idag att de ska kunna betala med swish. Därför är det bra för dig som småföretagare att veta hur du ska hantera swishbetalningar, hur de bokförs och redovisas. Läs mer »

Så fungerar enkel bokföring

Enkel bokföring är ett ovanligare bokföringssystem än dubbel bokföring, som de allra flesta är vana vid. Till skillnad från dubbel bokföring betyder enkel bokföring att du endast bokför transaktioner en gång i stället för två. Här går vi igenom hur det fungerar och när det är applicerbart. 

Kontakta gärna Terese om du har frågor: