10 poddtips till egenföretagaren!

2021-10-27
Att vara egenföretagare innebär många ansvar. Framförallt är man oftast den utbildande/ utvecklande funktionen i sin organisation. Men du då? Vem ska utbilda och utveckla dig? Med tanke på den tidsbrist man så ofta upplever som egenföretagare kan poddar vara den perfekta lösningen.

Starta eget-podden
Starta eget-podden är faktiskt en av Sveriges största poddar för den som vill starta eget företag och behöver inspiration och hjälp. Men den stöttar inte bara i uppstarten utan hjälper dig också att driva och växa som företagare. Allt ifrån uppstart till marknadsföring, bokföring och försäljning – mycket praktiska och värdefulla tips!

Breakit podcast
Nyhetssajten Breakits egna podcast handlar om framtidens affärer. Den guidar dig genom det nya näringslivet och håller dig up to date med allt som är relevant just nu. Som egenföretagare finns det både inspiration och lärdomar att hämta!

Karriärpodden
Karriärpodden berör allt ifrån ledarskap och karriär till livet i stort. Det är också en podd som fokuserar på att lyfta kvinnliga ledare och förebilder. Där berättar olika gäster om sina erfarenheter, utmaningar, lärdomar och passioner.

Noll till hundra
Noll till hundra är också en podd som berättar om hur det är att starta företag. Den kommer i intervjuform och för varje avsnitt får du möta en egenföretagare som berättar om sin resa från just noll till hundra. Du får följa företagaren från start till nu. Något som kan ge både insikt och inspiration till ditt eget företagande.

Företagarpodden
Företagarpodden görs av branschorganisationen Företagarna och är även den en samtalspodd där programledaren möter olika företagsprofiler. De företagsprofilerna får sedan berätta om olika möjligheter och utmaningar längs resans gång. Man kommer till kärnan av vad som driver olika egenföretagare och hur de överkommer olika hinder.

Konsultpodden
Konsultpodden är en podd som namnet skvallrar om, handlar om konsultbranschen. Programledarna bjuder in olika gäster och pratar om utmaningar, mljligheter, trender inom konsultbranschen, gig-ekonomi och försäljning bland annat.

I huvudet på en entreprenör
I huvudet på en entreprenör är en podd som handlar om precis vad det låter som. Podden drivs av serieentreprenören Edit Künstlicher som varje vecka bjuder in nya gäster. Du får lyssna på och ta del av deras känslor, tankar och erfarenheter av att bygga bolag.

Entreprenörsdriv
I Entreprenörsliv samtalar programledarna Magnus H Johansson och Tomas Tränkner om olika drivkrafter inom entreprenörskapet. De bearbetar olika delar av vad egenföretagandet innebär och väger för- och nackdelar mot varandra.

Ordinary people do badass things
Om du har höga ambitioner med ditt företagande är Ordinary people do badass things en bra podd för dig. Den handlar om hur du blir en entreprenör i världsklass. I podden bjuds superentreprenörer in som berättar om sina miljardbyggen.

Vad fan håller jag på med?
I podden Vad fan håller jag på med diskuterar entreprenörerna Linda Hörnfeldt och Alexandra Bylund olika delar av eget företagande. Du som lyssnare får ta del av deras tankar, tips och frågeställningar kring entreprenörskapet och allt vad det innebär.

Om du vill ha fler tips som handlar om att driva eget företag och utveckla din affär så kan du hitta det i vårt nyhetsrum. Där publicerar vi regelbundet artiklar som kan stötta din utveckling som egen företagare.