10 poddtips till egenföretagaren!

2022-12-23

Att vara egenföretagare innebär många ansvar. Framförallt är man oftast den utbildande och utvecklande funktionen i sin organisation. Men du då? Vem ska utbilda och utveckla dig? Med tanke på den tidsbrist man så ofta upplever som egenföretagare kan poddar vara den perfekta lösningen.

Digitalpodden
Digitalpodden är Sveriges största podd om startup-scenen, investeringar och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet. Något för dig som vill hålla koll på omvärlden ur ett digitalt perspektiv. Podden drivs av journalister från Dagens Industris systertidning Dagens Industri Digital.

Breakit podcast
Nyhetssajten Breakits egna podcast handlar om framtidens affärer. Här kan du varje vecka höra om det senaste skvallret och de hetaste snackisarna i det nya näringslivet. En givande podd som håller dig som egenföretagare up to date med allt som är relevant just nu.

Karriärpodden
Karriärpodden berör allt från ledarskap och karriär till livet i stort. Det är också en podd som fokuserar på att lyfta Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder. Här berättar olika gäster om sina erfarenheter, utmaningar, lärdomar och passioner. Eva Ekedahls intervjuer låter dig lära känna personen bakom framgången på djupet.

Företagarpodden
Företagarpodden görs av branschorganisationen Företagarna och är även den en samtalspodd där du möter olika företagsprofiler och experter. Här får du höra på alla de olika möjligheter och utmaningar som intervjupersonerna mött längs resans gång. För att komma till kärnan av vad som driver en egenföretagare och hur man överkommer olika hinder.

Ordinary people do badass things
I podden Ordinary people do badass things avslöjar Sveriges främsta entreprenörer och företagsbyggare sina viktigaste hemligheter och strategier. Superentreprenörer och start up-mästare berättar här om resan till sina miljardbyggen och allt vad det inneburit. Om du har höga ambitioner med ditt företagande är detta alltså podden för dig.

Konsultpodden
Konsultpodden handlar om, som namnet skvallrar om, konsultbranschen. Podden för Sveriges alla konsulter, gig-arbetare och frilansare. Programledarna bjuder in olika gäster och pratar om utmaningar, möjligheter, trender inom konsultbranschen, gig-ekonomi, försäljning och mycket mer.

I huvudet på en entreprenör
I podden I huvudet på en entreprenör gästas Edit Künstlicher varje vecka av entreprenörer som delar med sig av sina framgångar, motgångar och erfarenheter av att bygga bolag. En podd för dig som är entreprenör, företagare eller drömmer om entreprenörslivet.

Entreprenörsdriv
I Entreprenörsliv samtalar programledarna Magnus H Johansson och Tomas Tränkner om olika drivkrafter inom entreprenörskapet. Podden har ett brett fokus och tar upp programledarnas egna men även andras erfarenheter inom entreprenörskap och företagande. Det handlar om allt från finansiering och styrelsearbete till ledarskap och personlig utveckling.

Vad fan håller jag på med?
I podden Vad fan håller jag på med? diskuterar entreprenörerna Linda Hörnfeldt och Alexandra Bylund olika delar av eget företagande från alla dess vinklar. Du som lyssnare får ta del av deras tankar, tips och frågeställningar kring entreprenörskapet och allt vad det innebär.

Framgångspodden
Nordens största intervjupodd. Framgångspodden drivs av entreprenören Alexander Pärleros och här möter du allt från framgångsrika entreprenörer till storslagna idrottsprofiler och artister. Intervjupersonerna berättar om deras inspirerande resor och delar med sig av värdefulla nycklar när det kommer till karriär, rutiner och personlig utveckling.

Om du vill ha fler tips som handlar om att driva eget företag och utveckla din affär så kan du hitta det i vårt nyhetsrum. Där publicerar vi regelbundet artiklar som kan stötta din utveckling som egenföretagare.